Zoeken

Start With WHY?


Waarom is de ene persoon succesvol en de andere niet? Dat hangt natuurlijk grotendeels af van je eigen definitie van succes! Het begint allemaal met intrinsieke motivatie. Maar de meeste van ons weten eigenlijk niet zo goed wat ze willen, wat ze echt goed kunnen en ze moeten dan ook nog maar afwachten of bij zijn of haar passie een uitdagende baan te vinden is.


Het is goed om te beseffen wie je bent en wat je goed kan, maar ook niet te vergeten wat je echt wilt alvorens je op vacatures gaat storten. Voordat je het weet heb je een baan te pakken waarbij je je niet echt happy voelt. De collega's zijn leuk en het salaris is best aardig, maar om dit nou 17 jaar te doen? Toch zijn er veel mensen die bij ons komen met een dergelijk verhaal.


Als je weet wie je bent en weet wat je wilt en zoekt in een baan dan kan je gerichter zoeken naar vacatures. Om je hierbij te helpen kan je de volgende vragen stellen; waarom doe ik wat ik doe? Waarom sta ik elke dag op? Wat geeft me plezier en waar krijg ik energie van?


Simon Sinek kwam ooit in een TedTalk met de Golden Circles. Een marketing filosofie die ook op je persoonlijke leven is toe te passen. Hij heeft hier ook een goed boek over geschreven: Find Your Why. Deze kan je hier bestellen (we ontvangen hier geen commissie over!) Het is gewoon een goed en praktisch boek om te starten met zelfonderzoek.


Mocht je naast dit boek ook coaching willen ontvangen om meer zelfinzicht te krijgen, kijk dan eens naar onze coachingsdiensten!


Succes met je zoektocht!

Terugbel verzoek

Zelf een gratis kennismaking inboeken via Zoom