Zoeken

Hoe val je op bij werkgevers en recruiters?

Bij We Are Over The Moon zijn we fan van LinkedIn en niet zonder reden. Het is het grootste zakelijke platform waar recruiters en HR-managers hun dagen slijten om de beste kandidaat te vinden voor die mooie vacature die ze momenteel open hebben staan. Hoe val je als werkzoekende op en spring je er tussen uit en maak je een spetterende indruk bij die ene werkgever of recruiters met een gave vacature?


We zien vaak dat dat een LinkedIn profiel niet volledig wordt gebruikt en dat is zonde. Een van de meest niet gebruikte items is ook meteen het meest in het oog springende als je er wel aandacht aan besteed. De achtergrond foto van je LinkedIn profiel kan zoveel waarde toevoegen, maar helaas zien we nog al te vaak een saaie grijze achtergrond. Gemakzucht, niet weten waar je het in kan stellen, nooit geweten dat dat kon!?!?! Wat de reden ook is; het is zaak dat je het nu voor je laat werken.


We snappen dat een juiste foto misschien moeilijk is om te kiezen. LinkedIn is een professioneel social platform, maar zeg nou zelf het is niet handig om je Facebook of twitter foto's te gebruiken. Het selecteren van een goede foto kan dan ook een hele uitdaging zijn. We zullen je op weg helpen.


Er zijn een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden als je een achtergrondfoto voor LinkedIn kiest. Stel jezelf de volgende vragen:


- Wie is je ideale doelgroep? Met andere woorden in welke sector wil jij opvallen en wellicht een nieuwe uitdaging vinden?

- Wat maakt jou uniek? Wellicht kan je hier ook naar verwijzen in de profielfoto? Ok! Maar hoe dan? Je hoeft niet alles op je LinkedIn profiel te laten gaan over je professionele leven. De vraag die veel recruiters zich stellen bij het zien van jouw profiel is: heeft deze kandidaat een leuke persoonlijkheid? Is dit een gezellige teamlid en kan je een beetje met deze persoon lachen? Dat is het belangrijkste! Wees dus niet bang om een persoonlijke toutch te geven aan je zakelijke profiel. Nogmaals het is geen Twitter of Facebook, maar je blijft ook gewoon een mens. En een mens is meer dan alleen een baan.De ideale achtergrond


De optimale afbeelding voor de achtergrondfoto is 1.584 (breedte) x 396px (hoogte). Je kunt een afbeelding uploaden die groter is. Linkedin zal het formaat dan automatisch aanpassen zodat het in de gevraagde rechthoekige dimensie past. Zorg ervoor dat je het meest interessante deel van de afbeelding uitsnijdt met behulp van het bijsnijdgereedschap.

De geaccepteerde bestandstypen zijn JPG, GIF of PNG en de bestandsgrootte mag niet groter zijn dan 8MB. Als de afbeelding die je hebt geselecteerd groter is, kun je deze door een compressietool verkleinen. Succes! Heb je hulp nodig met je LinkedIn Profiel of wil je dit uitbesteden kijk dan op https://www.weareoverthemoon.nl/diensten


Terugbel verzoek

Zelf een gratis kennismaking inboeken via Zoom